Ga naar hoofdinhoud

Zuren als fitness voor de huid

We zijn April, de lente is er, bloemen komen en de dagen worden langer dat wil ook zeggen dat het zuurpeeling seizoen stilaan op zijn einde loopt.

Zuurpeelings zijn heel populair tijde+ns de behandelingen in het instituut, de laatste jaren beginnen deze ook meer en meer in cosmetica voor thuis gebruik terecht te komen.

In de peeling wereld bestaan er 4 grote peilers:

SCRUB
Een scrub is een peeling met korreltjes en de meest milde vorm van peelen. Het is een “snelle” peeling voor thuisgebruik. Een scrub is niet echt geschikt voor gevoelige huiden. Een goede scrub bevat afgeronde korreltjes zodat deze de huid niet kunnen beschadigen. Als ze geen afgeronde korreltjes hebben en scherpe randjes bevatten kunnen deze korreltjes de huid beschadigen en dat is iets wat we niet willen.

ENZYM PEELING
Dit zijn ook milde peelingen vaak op basis van ananas en/of papaya. Je brengt het aan als een masker en laat het gedurende 10-20 minuten inwerken. Deze peelingen zijn in de meeste gevallen wel geschikt voor gevoelige huiden. Deze lossen de dode huidcellen als het ware op.

MECHANISCHE PEELING
Met een mechanische peeling bedoelen we microdermabrasie/ hydrodremabrasie waarbij kristallen onder hoge druk de dode huidcellen verwijderen.

FRUITZUUR PEELING
De fruitzuur peelingen zijn de meest effectieve peelingen op basis van een fruitzuur dat de dode huidcellen verwijdert en de huid aanzet tot een snellere vernieuwing van de cellen. Er zijn diverse soorten fruitzuren waaronder glycolzuur (meest bekende), melkzuur, appelzuur, wijnsteenzuur, salicylzuur en azelainezuur. Hoe kleiner de molecuul, des te dieper deze de huid in gaat. Glycolzuur heeft de kleinste molecuul waardoor deze ook het diepste kan komen. Daarnaast is er nog amandelzuur dat zeer mild is en langzaam de huid in zakt.
Met een fruitzuur peeling gaan we dus ook de huid echt peelen doordat deze het meest effectief is. Hiermee kunnen we dus ook een huid verjongen. Met een fruitzuur peeling kunnen we dan pas echt spreken van een peeling. Daarnaast kunnen we met fruitzuren ook huidproblemen effectief aanpakken waaronder acne, pigmentvlekken, grove huidstructuur enz. Dit kan alleen met peelingen die in de praktijk bij een specialist worden gedaan en daarnaast thuis producten te gebruiken die ook fruitzuren bevatten.

Nu we weten wat alles is, voor wat zijn fruitzuurpeelings dan goed?

Het resultaat is afhankelijk van het soort peeling dat tijdens de behandeling gebruikt wordt. Ik adviseer ook altijd om een peeling kuur te volgen voor het beste resultaat. Een peeling kan ingezet worden voor:

-betere en fijnere huidstructuur
-verwijdert dode huidcellen
-stimuleert de verdikking van de lederhuid
-stimuleert de fibroblasten
-vermindering van pigmentvlekjes
-vermindering van fijne lijntjes en rimpeltjes
-een betere huidskleurvermindering van acnevermindering van rosacea
-betere hydratatie
-betere opname van werkstoffen
-een gladdere huid

Wanneer we zuren in thuisgebruik gebruiken zijn die in een hele lage concentratie, om de effecten van de behandelingen in het instituut verder te zetten.
Wij hebben hiervoor de:

AHA preparator tonic €30.00, dit is een tonic die de opname van de actieve stoffen van het serum verhoogt.

AHA smoothing créme €51.00 een nachtcréme, die acne aanpakt, littekens vermindert, haarvaten versterken (couperonse), dikke huiden dunner maakt en de opname van actieve stoffen verhoogt.

Let wel op!
Dezer dagen zie ik meer en meer merken die hun zuren (vaak al niet van kwaliteit door ammoniakderivaten dat ze erin verwerken) laten uitvoeren door niet gediplomeerde of laag geschoolde collega’s, dus beste klanten bevraag je hier naar aub! Zuur behandelingen zijn best zwaar voor de huid en je kan hier heel veel schade mee veroorzaken dus zoek aub een schoonheidsspecialiste die hier alle kennis van heeft!

Liefs,
Bieke

Back To Top