Ga naar hoofdinhoud

Zorg goed voor je wimpers

Elke vrouw is bezig met haar wimpers, het maakt nu eenmaal je ogen af en geeft dat tikkeltje meer sparkle in je blik.
Ik zelf ben geobsedeerd door mijn wimpers ik probeer ze maximaal te verzorgen want geef toe de meeste onder ons verzorgen hun huid en haar met maskers, balsems, serums, etc,… maar onze wimpers worden toch wel vergeten, ondanks dat dit ook haar is en verzorgd moet worden.
dus hier som ik een paar wimper tips en to do’s voor mooie, gezonde, langen en dikke wimpers!

1: Elke dag je make- up verwijderen en wees heel zacht
Over oogmake-up verwijderen gesproken: doe dit met liefde. Het liefst met een zachte reiniger op oliebasis, waardoor je mascara als het ware ‘smelt’. Een van onze favoriete reinigers op oliebasis is de biphase eye make up remover van Juliette Armand. Je brengt hem aan op een vochtig watje en vrijf heel zacht alle make up los. Deze is geschikt voor waterproof make-up en voor heel gevoelige ogen.

2: Olie is je beste vriend
Bewapen jezelf met een oogreiniger op olie basis, deze gaan de haren terug voeden en hydrateren. Andere zepen of reinigers hebben vaak de functie om alle vetten en oliën van onze haren te verwijderen en te ontvetten, als je lange en volle wimpers wilt, is ontvetten het laatste wat je wil doen!

3: Waterproof mascara vermijden
Natuurlijk, waterproof-mascara is je redder op druilerige herfstdagen, maar als je lange wimpers wilt ‘kweken’, is het slim om hem even links te laten liggen. Waterproof-mascara is namelijk best heftig voor je wimpers. Hij is net wat ‘harder’ van structuur, hecht zich sterker aan je wimpers en laat zich moeilijker verwijderen, waarvan je wimpers het dupe zijn

4: Gebruik een wimper serum
Een wimperserum zit vol actieve stoffen die de wimpers nog is extra gaan boosten om sneller te groeien en gaat de kwaliteit van de haartjes beter maken.

5: Eet je wimpers lang
Je kunt mooie verleidelijke wimpers krijgen door gezond te eten en voldoende water te drinken. Vitamine D is belangrijk voor haargroei en zit in vette vissoorten, zoals zalm. Ook wordt vitamine D aangemaakt door je lichaam als je lekker in het zonnetje zit.

6: Buig je borstel
Voor je mascara aanbrengt: buig het borsteltje in een hoek van 90 graden ten opzichte van de steel. Door die aanpassing krijg je het borsteltje makkelijker tegen de aanzet van je wimpers aan, zodat die van begin tot eind kleur krijgen.

7: Niet te hard in je ogen vrijven.
Het lijkt zo onschuldig, in je ogen wrijven als je ’s morgens wakker wordt of omdat er vuil in je oog zit. Je wimpers breken gemakkelijk af als je in je ogen wrijft en ze vallen sneller uit. Het is beter om even flink met je ogen te knipperen om vuil uit je oog te krijgen. Dit wordt door het knipperen naar je binnenste ooghoek gedrukt, waarna je het voorzichtig met je vinger weg kunt halen.

Last but not least,
the all time favorite, de lashlift!
De lashlift is een permanente krul die we in de wimpers leggen, hier is geen onderhoud aan en wordt volledig op de eigen wimpers uitgevoerd. Het effect houdt 6 weken en de behandeling mag je om de 8 weken herhalen. Ik vind dit een must behandeling en laat het zelf ook om de 8 weken uitvoeren en het resultaat werkt verslavend!

Lashes makes everythin

Back To Top