Ga naar hoofdinhoud

Mijn ochtendroutine!

In deze blog ga ik iets heel persoonlijk bespreken namelijk mijn ochtendroutine. Ik hecht hier voor mezelf zoveel belang aan en steek hier ook men tijd in, ik sta hier letterlijk vroeger (niet veel) voor op. Iets wat veel vrouwen nooit zouden doen.
Natuurlijk is mijn slaap mij ook heel dierbaar dus zal ik hier de ideale (al zeg ik het zelf) minst tijdrovende routine proberen uit te plannen.

Stap 1: Reiniging
Voor mijn huid ga ik voor de clarifying face foam niet enkel maakt het frisse gevoel en geur mij wakker maar werkt dit op mijn acne (ja hoor zelfs ik heb hier last van). Deze reiniger heeft een specifieke geur en dat is de Canadian willow herb. Een kruid dat in de bossen van Canada groeit en zelfs de zwaarste bosbranden overleeft, dit is niet enkel een krachtig kruid maar heeft een enorme antibacteriële en antiseptische werking, zonder uit te drogen! En dit heb ik nodig, ondanks mijn acne is mijn huid toch vochtarm, dus het laatste wat ik wil is deze gaan uitdrogen met een straffe zeep of reiniger! Het is een zachte schuimreiniger, ik emulgeer hem met water en spoel hem af.
Daarna doe ik op een watje de Preparation AHA lotion en ga ik over mijn gelaat. Deze voelt super fris en maakt je instant wakker, het gaat de ph waarde terug in balans brengen, de poriën sluiten en deze tonic gaat nog is specifiek er voor zorgen dat de serums die daarna worden aangebracht veel beter in de huid kunnen dringen. Terwijl mijn tonic opdroogt poets ik mijn tanden (tijd besparen).

Stap 2: Serums
Mijn gelaatsserum is da apocalypsis rejuvenating gel. Een frisse gel die mijn huid sneller doet helen moesten er wondjes zijn van acne, deze hydrateert en werkt verjongend (rimpels moet je voorkomen niet oplossen!)
Voor mijn ogen gebruik ik het eye shine serum de textuur voelt zo zacht niet vettig en laat niets van plak achter, dit oogserum werkt vooral anti-age aangezien ogen de dunste huidtextuur op ons gelaat heeft veroudert deze het snelst, ik vind het altijd zo een zonde als ik hoor dat mensen hun oogproducten achter wege laten! Terwijl het serum indringt, probeer ik mijn haar wat te temmen (haar gedaan = tijd bespaart)

Stap 3: Créme’s en bescherming
We zijn al aan de laatste stap. Mijn favoriete dagcréme is de multi hydrating cream, een super lichte en fijne textuur dringt onmiddellijk in, geeft de huid comfort zonder hem plakkerig en vet te maken. Deze créme bevat de perfecte balans voor genoeg vocht maar niet te veel voor mijn huid. Dan worden mijn ogen nog eens in de watten gelegd met de eye shine cream, een zachte créme die op, jawel hoor, wallen en donkere kringen werkt! Het verheldert al die donkere wallen waar we allemaal last van hebben want geef toe de ambitieuze vrouw van vandaag heeft vaak slaap te kort!
En last but not least! SPF, omdat er niet op mijn 40 wil uit zien als een uitgedroogd stuk perkament bescherm ik mijn huid (winter en zomer!) tegen UVA en UVB stralen met de Face gel (spf 30 winter) of Face velvet (spf 50 zomer) .

En nu is het tijd voor het beste moment in mijn ochtend. KOFFIE!

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af waarom u al die producten in de ochtend moet smeren?
– Alles van toxines wat in de huid is gekropen overdag gaan we er ’s nachts uit zweten waardoor er in de ochtend toch nog een laag afvalstoffen ligt!
– De huid heeft bescherming nodig tegen schimmels en bacteriën, toxines (smog, sigaretten rook, fijn stof,…), en de zon
– Een droge huid voelt de hele dag oncomfortabel aan
– Een droge huid veroudert 3 keer sneller dan een gehydrateerde huid
– Een propere basis voor je make-up op aan te brengen

Dus probeer toch die 5 minuutjes vroeger op te staan en je dag te beginnen met een me- time moment!

Back To Top