Ga naar hoofdinhoud

Alles over zonnebescherming

Zon, een veel besproken onderwerk in de cosmedische wereld.
In het instituut merk ik dat mensen mij niet durven te zeggen dat ze onder de zonnebank gaan, omdat ze weten dat ik er dan ben met men uitleg waarom je dat niet moet doen. Desondanks is gebruiken we nog te weinig zonder bescherming.

De zon ga ik ook niet volledig afkraken, ze is nodig voor elke levensvorm hier op aarde.
Ons lichaam zet de stralen om in Vitamine D, iets waar 3/4 hier in België een tekort aan heeft, en deze vitamine is noodzakelijk voor ons leven. Sterker zelfs, wist u dat onze huid een eigen bescherming heeft tegen de zon? Deze zit in de Reinse barriére van de huid. MAAR, door onze levenstijl, gifstoffen, gassen, fijn stof,… heeft onze westerse cultuur ervoor gezorgd dat er een gat in de ozonlaag zit waardoor er veel meer stralen doorkomen dan waar onze huid is voor op voorzien, daarom is het nodig om extra bescherming te geven aan onze huid.

Wanneer is zonlicht nog schadelijk?

Het effect van zonlicht op de huid:
Zonlicht, vooral UVA- en UVB-straling, kan zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering, schade aan de ogen, een verzwakt immuunsysteem, fotoallergische en fototoxische reacties en zelfs huidkanker veroorzaken. Artsen en dermatologen waarschuwen steeds vaker voor de sterke samenhang tussen het aantal gevallen van huidkanker en de mate van schade aan het DNA. Ze herinneren ons aan het feit dat meer dan 90% van de gevallen van huidkanker het gevolg is van blootstelling aan de zon. Het is algemeen bekend dat de beste behandeling bestaat uit het voorkomen hiervan door een goede zonbescherming.

In deze tabel hieronder kan je vinden welke bescherming je huid nodig heeft:

Back To Top